Noul GLE SUV de la Mercedes-Benz

La ore de varf, in calatoriile lungi pe timp de noapte sau pe trasee necunoscute, noul GLE iti face viata mai usoara exact in situatiiie de stres. Acest lucru este posibil datorita unui concept care transforma fiecare drum cu Mercedes-Benz intr-o experienta mai sigura şi inconfundabila: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Timpul petrecut la volan este timpul tau, sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile. Pentru a ajunge la destinaţie nu doar in condiţii de siguranta, ci si relaxat.

Dotarea optionala AMG Line straluceste prin grila radiatorului cu aspect diamond. Spoilerele sportive de jur imprejur, prizele mari de aer, capitonajele pasajelor de roata vopsite si rotile speciale din aliaj uşor demonstreaza stilul sportiv. Noul GLE are la dispoziţie acum roti mai mari ca niciodată: de la 18 pană la 22 inch. De la elegant si discret, pana la puternic si exclusivist.

Imbina traditia si modernitatea

Chiar si la prima vedere, noul Mercedes GLE SUV imbina traditia si modernitatea. Pe de o parte, aspectul increzãtor al GLE este imbunatatit cu caracteristicile de stil tipice tuturor generatiilor din gama sa: caracteristica C-pilon si geamurile laterale din spate integrate armonios au fost o parte integranta inca din 1997 pe modelele de serie. In acelasi timp, elementele moderne precum radiatorul grila, barele de protectie, farurile, aripile si capota cu linii catre minigrilele de aerisire, contureaza clar conceptia noului Mercedes-Benz.

MBUX Mercedes-Benz User Experience

Noul GLE este primul SUV dotat cu sistemul revoluționar de infotainment MBUX. Acesta include un sistem natural de comandă vocală, precum şi un touchscreen. „Hey Mercedes” sunt cele două cuvinte necesare pentru a porni sistemul intuitiv de comandă vocală. Sistemul procesează limbajul indirect – de exemplu, climatizarea reacţionează ia „Mi-e frig” şi stabileşte o temperatură mai ridicată. Autoturismul dispune de un display Multimedia, iar in consola centrală este integrat suplimentar un touchpad care răspunde la gesturi cu unul sau mai multe degete, precum şi la scrierea de mână. Puteji personaliza designul şi aspectul general al cockpit-ului cu ecran lat. Există patru stiluri de afişare, la alegere: „Clasic”, „Sport”, „Progresiv” şi „Decent”. Stilul ales determină semnificativ atmosfera din interior.

Aspect tipic – brand

Noile faruri cu sistemul luminilor de zi contureaza ca niste sprancene farurilor normale. Optional Sistemul inteligent de iluminare ofera distributia variabila a luminii pe drumurile rurale, pe autostrada si in conditii de ceata densa, iluminarea activa in viraje, reglarea dinamica a fazei farurilor si functia de iluminare in viraje.
Noile lampi spate cu LED-uri dau stralucire acum semnului distinctiv al mãrcii. Fata si bara spate, sunt echipate cu aparatoarea speciala, cromata, cu aspect tridimensional. Noile jante din aliaj usor contureaza aspectul de superioritate al noului GLE SUV.

Mercedes GLE 63 AMG : puternic si sportiv

Performanta si perfectiunea s-au revelat: proiectarea noului Mercedes-AMG GLE 63 inspira prin exclusivitate, sportivitate forta si dominare. De acum incolo, noul GLE 63 sport, se evidentiaza chiar de la aripa suplimentara existenta in bara de protectie fata, caracteristica pentru filozofia de design AMG. Design -ul grilei radiatorului in combinatie cu elemente argint/crom, litere AMG integrat si steaua Mercedes sunt caracteristici distinctive ale gamei AMG Performance. Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC : Consumul de combustibil combinat: 11,8 l / 100km; Emisiile de CO₂ combinate: 278 g / km *.

Eficienta si placerea de a conduce

Cinci motoare eficiente si puternice, cu patru, sase sau opt cilindrii sunt disponibile. Noutatea: Noul GLE 500 e 4MATIC cu Plug-in sistem de propulsie hibrid combina puterea si rafinamentul unui motor V8 cu consum de carburant similar unui automobil de trei litri si versatilitatea unui SUV premium. Componentele sistemului cuprind un motor pe benzinã V6 BlueDIRECT cu injectie directa, cu 333 CP si un modul hibrid cu 116 CP de energie electrica. Cuplul maxim de sistem ajunge la 650 Newton-metri.


Pentru prima data pe aceasta gama a modelului GLE, Mercedes-Benz ofera o cupla de remorca retractabila care include si sistemul ESP pentru stabilizarea remorcii.

Sasiu inteligent

Sistemul de amortizare isi schimba prioritatile in functie de modul de DYNAMIC SELECT ales. SPORT ofera o buna dinamica laterala mentinand stabilitatea. Pe de altã parte, modul COMFORT permite o calitate maxima a conducerii cu dinamica adecvata. La GLE 350 d 4MATIC , GLE 400 4MATIC si GLE 500 4MATIC, ACTIVE CURVE SYSTEM permite o stabilitate speciala la viraje si poate fi combinat cu pachetul AIRMATIC suspensie pneumatica si ADS sau cu pachetul Engineering Off-Road. AMG RIDE CONTROL + AIRMATIC va ofera o suspensie sport si un control automat al nivelului

O gama larga de echipamente standard

Gama larga de echipamente standard a noului GLE se bazeazã pe modelul anterior, imbunatatit cu noi sisteme de asistenta , cum ar fi Crosswind Assist si COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS preventie la coliziune. ECO start / stop, controlerul DYNAMIC SELECT pe consola centrala, volan multifunctional, precum si sistemul media-display, cu 20 CD audio, un display de 7 inch si modul de comunicatii pentru utilizarea serviciilor Mercedes-me, sunt de asemenea parte din dotarea standard a masinii.